BlogPražský dopravní podnik zatím zvládá komplikace s výměnou pražců metra

27. 6. 2019

➡️ Od soboty 29. června do soboty 6. července bude obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov. Během výluky na 1. traťové koleji v délce cca 300 m mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác vyměníme nejen 500 ks vysloužilých dřevěných pražců za betonové, ale provedeme i úpravu přívodní a svařování pojížděných kolejnic.

Budějovická (stanice metra) a okolí, foto Jiří Schott – ČIF

➡️ Organizace dopravy během výluky:

✅ V denním provozu zavedeme náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov.

✅ Po dobu výluky je posílíme provoz linek číslo 135 a 196.

Změny v zastávkách autobusů:

✅ Pro linku číslo 134 se přemístíme zastávku Pražského povstání (pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět).

✅ Pro linky číslo 138, 189 a 215 přemístíme zastávku Kačerov (pro směr Nemocnice Krč vpřed do zastávky linky číslo 106).

♿️ ➡️ Bezbariérové cestování

Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání doporučujeme využít autobusovou linku číslo 135. Většina spojů posílených autobusových linek je zajištěna nízkopodlažními vozy.

Kde naleznete informace?

✅ Od včerejška jsou letáky v informačních vitrínách ve stanicích metra, ve vozech povrchové dopravy a v informačních centrech DPP.

✅ Po dobu výluky budou u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí informátoři v reflexních vestách.

✅ Informace jsou připraveny v češtině i angličtině.

✅ Máme připraveny informační letáky pro cestující.

✅ Od 26. června proběhne každých 15 minut hlášení ve všech stanicích metra v českém a anglickém jazyce, hlásit budeme i během výluky, od 2. 7. již hlášení bude pouze na ince C a v přestupních stanicích na linkách A+B.

✅ V době výluky naleznou cestující na konkrétních místech určení přibližně 60 informačních tabulí s mapou okolí a základními textovými informacemi v češtině i angličtině.

Více informací o výměně pražců: 

➡️ http://www.dpp.cz/dpp-chysta-dalsi-vymenu-prazcu-na-lince-…/

Více informací o dopravním omezení: 

➡️ http://www.dpp.cz/…/prazskeho-povstani-kacerov-docasne-pre…/