BlogJsou senioři za volantem nebezpečím na našich silnicích?

20. 2. 2020

(Redakční text) Obrázek v záhlaví textu byl původně doplněný textem: V jakém věku už by se nemělo řídit? Nevíte? Podívejte se na výraz toho psa. On to ví. Tomu by se dalo zasmát, protože se to týkalo těch dvou. Ta dáma už asi má s řízením v dnešním provozu potíže. Kdo z našinců nemá. Já třeba dnes nerad řídím v noci, ale před půl stoletím mě noční jízdy nevadily, byl naopak slabý provoz, auta, která se v protisměru blížila byla vidět na kilometry daleko. Za půlstoletí řízení jsem měl jedinou nehodu, chlápek s volhou přede mnou dupnul na brzdy když mu na semaforu naskočila červená a já nedobrzdil a opřel se do jeho nárazníku. Sovětský silniční tank neměl ani škrábnutí, já měnil na saabu reflektor. Dopraváky od Veřejné bezpečnosti jsme nevolali, mobily tehdy nebyly a k telefonní budce to bylo daleko. Podali jsme si ruce a já odjel do servisu na Plzeňské v Motole, aby mě pan Mašita namontoval nový reflektor. Znám také několik svých vrstevníků, kteří přežili nehody a mají tak dva datumy narození. Jeden příbuzný měl havárku s vozidlem, které bylo z dílny slavného automobilového návrháře Pinin Fariny a kterých po republice mnoho nejezdilo. Neudržel ho na posmrkané silnici a poslal své žihadlo po střeše do zoraného pole. Také on slaví dvoje narozeniny. A to je o dvacet let mladší. Denně slyšíme o počtech smrtelných nehod, jsou to hrozná čísla. Za každým tím číslem je život člověka, který se narodil, vyrůstal, chodil do školy, do práce, založil rodinu, žil a těšil se ze života až do okamžiku, kdy přišel ten den. Všechno skončilo a dotyčný se stal číslem do statistiky dopravních nehod. Umřít musíme všichni, takový je zákon života. Ale proč při dopravních nehodách? Když jsem narazil na internetu na článek od svého zámého Petra Hanniga, musel jsem si ho přečíst třikrát. Nevěřil jsem vlastním očím, nějak mě tohle vyhlášení Pirátů uniklo. Zveřejňujeme text v plném znění:

Piráti chtějí odebrat řidičáky seniorům nad 70 roků!

Petr Hannig

Jak to tak vidím, jmenované strany v bloku se vehementně snaží seniory vyšachovat z veřejného života, okleštit je na právech. Finančně, psychicky a zdravotně zdeptat. Může se stát, že prosadí, aby senioři nad 70 let přišli o řidičák, protože ohrožují silniční provoz. Je to logické, protože těm zazobaným příživníkům, kteří nikdy nemakali a jsou bohatí jen díky tomu, že mistrně vysávají státní peníze (naše peníze), prostě na silnicích vadíme. Senioři dodržují pravidla silnicního provozu, jsou opatrní a rozvážní, jenže tihle zmetci by chtěli na dálnicích a rychlostkách jezdit aspoň 150. Chtějí, aby senioři přišli o volební právo, aby senior po 70 měl nárok jen na tu nejzákladnější zdravotní péči. A takto to může plíživě pokračovat dál. Nakonec v 70 budeš muset prodat byt ci dům, vystěhovat se do duchodcovskýho koncentráku a čekat na smrt, aby mladí a chudí, ubozí migranti měli kde bydlet. Můžou nám vzít důchod, místo něho vyfasujeme lístky na základní potraviny a nejnutnější věci na prežití a tím to hasne. Jediné právo, které ti zbude, bude dobrovolná nebo nedobrovolná eutanazie, aby jsi nepřekážel a uvolnil místo „lepším a demokraticky smýšlejícím zmetkům“. Sice to zní jako hodně přitažené za vlasy, ale to co se deje kolem nás začíná HODNĚ, ale HODNĚ smrdět fašismem a totalitou. A TU NAŠI RODIČE A SOUČASNÍ SENIOŘI ZAŽILI. Proto všechny strany, které jsou proti Babišovi a Zemanovi, se je snaží odstranit. ONI CHTĚJÍ NASTOLIT NOVOU TOTALITU – HLAVNĚ NENÁPADNĚ. Aby se proti těm hajzlům nezačalo protestovat a lidi je nechtěli z politického života vyšachovat.

(Prosím, pokud jste na facebooku, dejte článek i tam a přepošlete odkaz svým přátelům. Myslím si, že se mnohých z nás toto téma hluboce dotýká a je třeba, aby se článek dostal na žebríčky a přečetlo si ho tak co nejvíc lidí.)

Děkuji za podporu. Srdečně zdraví Petr Hannig