BlogKaždý máme v těle desítky parazitů! Jak se jich zbavíme?

5. 6. 2020

Rostou! Když se mezi přáteli roznese informace o tom, že začaly růst houby, zatetelí se témeř každému srdíčko a začne plánovat kdy a kam vyrazí na první sběr. Z televizní obrazovky na nás jukají plné košíky místních sběračů, kteří dobře vědí, kam je třeba na takovou nadílku lesních plodů zamířit. My, městští lovci hub, napoprvé takové štěstí mít nebudeme, pokud vyjedeme někam k lesu a budeme mít štěstí, že nám lesní stráž nebo hajný nedají pokutu, čeká nás dlouhé bloumání lesním porostem. Staneme se báječným objektem pro přítulná klíšťata a bude vhodné po nich na těle pátrat ještě předtím, než se po lesní expedici vydáme na zpáteční cestu. Sběrači které potkáme nám budou s hrdostí předádět hřibovou nadílku a nám nezbyde než závidět. Ale pozor, věci se mají jinak. Pravé hřiby, kozáci a další excelentní úlovky jsou sice choubou, krásně voní, je z nich báječná smaženice, a provoní celý byt při sušení. Budiž. Ale nezoufejte a vypravte se tentokrát do lesního šera s tím, že jdete hledat jednu jedinou a zcela výjimečnou houbu. Dřív jich bylo v lesních porostech tolik, že jsme kolem nich nevšímavě procházeli a vylíželi jen ušlechtilé hřibové klobouky. Zaměřte sboji pozornost na lišku obecnou nazývanou též kuřátko. Není to jen tak ledajaká houbička, čtěte poznorně dále.

Čistá, nečervivá liška obecná

Naši předkové znali přírodní způsob ničení nespočtu druhů parazitů v organismu. Různé zdroje uvádějí, že existuje přibližně 2000 druhů parazitů, kteří mohou žít v lidském organismu. I člověk, který se správně stravuje si může být jist, že v něm žije několik desítek druhů parazitů, kteří mohou žít nejen ve střevním traktu, ale také v játrech, ledvinách, plicích, pohlavních orgánech, a dokonce i v mozku a srdci. Lidé si už dávno všimli, že mezi jedlými houbami jsou i takové druhy, které nenapadá žádný červ a jiný hmyz, protože jsou nebezpečné pro většinu parazitů. Tyto houby jsou vždy čisté a nejsou vystaveny žádnému parazitické vlivu.

Přírodní způsob ničení parazitů v organizmu

Jihoamerická liška obecná se dostala i na poštovní známky

Tato houba Liška obecná (Cantharellus cibarius), též zvaná kuřátko jedlé nám pomáhají očistit organismus od nezvaných hostů. Nikdy je nenajdete poškozené červy, patří mezi nejčistší houby v přírodě. Pro náš cíl jich nepotřebujeme mnoho, stačí tak 3 – 5 hub. Houby pokrájíte, usušíte a potom je rozemelete. V tomto rozemleté ​​stavu je jednoduše přidáváme do jídel jako přísadu. To znamená, že je nevaříme, ale pouze je přidáváme do hotového jídla, jako například sůl nebo koření. Mimo jiné přidávají jídlu příjemnou houbovou chuť. Lišky je možné jíst i v syrovém stavu a v takovém případě stačí sníst malý kousek houby. Tyto houby jsou úplné jedlé v syrovém stavu. Mají poměrně neobvyklou a zajímavou chuť, je to pálivá chuť jako u papriky.

Mějme na paměti, že vařené nebo pečené lišky jsou málo efektivní. Léčebný proces se provádí v cyklech. Určíte si 10 nebo více dní na čištění a během těchto dní konzumujte syrové nebo sušené lišky. Každý den se určité malé množství houby musí dostat do vašeho organismu.

Tento způsob eliminuje nejen parazity, ale i jejich larvy, které jsou největším problémem, protože mají inkubační dobu. Chemické metody zbavují organismus hlavně parazitů, kteří se ale opět rozmnoží z larev. Lišky řeší tento problém komplexně.

Připravil -ač, foto 123RF.com

http://kudluvfotoatlashub.blog.cz/1702/prirodni-zpusob-niceni-parazitu-v-organismu

Pramen: OZ Biosféra www.biosferaklub.info