AktualityOtevření komunitního centra Znovu do života spolu

7. 12. 2017

Ve čtvrtek 7. prosince 2017 organizace A DOMA z. s. slavnostně otevřela Komunitní centrum Znovu do života spolu. Symbolického stříhání pásky se ujala společně se zástupkyní starosty Prahy 4 Ivou Kotvovou (Trojkoalice/Zelení) a zástupcem starosty Lukášem Zichou (STAN – Tučňák) ředitelka A DOMA paní Jitka Zachariášová.

Po celý den probíhal doprovodný kulturní program. Vystoupil dětský sbor ZUŠ Vadima Petrova, zatančil juniorský pár z taneční školy Maestro či v závěru příjemného dne zazpívali studenti konzervatoře Jaroslava Ježka.

Komunitní centrum nabízí možnost setkávání všem lidem, kteří bydlí na Praze 4 a mají zájem podílet se na činnosti spolku. Jsou zde nabízeny volnočasové aktivity např. procházky Prahou, koncerty, trénink paměti a pozornosti, haptické masáže nebo čaj o páté. Seniorům poskytujeme i individuální konzultace a pomáháme jim řešit problematické situace. Mezigenerační propojení s místními školami, školkami nebo drobnými živnostníky je další činností centra. Studenti sociální činnosti docházejí jednak na volnočasové aktivity, ale také jako dobrovolníci pomáhají našim seniorům v jejich domácnostech ku prospěchu oběma stranám.

Jestli víte o lidech, kteří se cítí osamoceni a potřebují milé slovo či pomoc, dejte nám o nich vědět. Rádi všechny přivítáme. Kontaktovat můžete vedoucí centra Mgr. Stoklasovou na telefonním čísle 725 070 061 nebo 725 001 061.

Zdroj: www.praha4.cz

 

 

 

Stáhnout zde