AktualityProgram aktivit KC květen 2019

30. 4. 2019

Program aktivit KC květen 2019

Nový měsíc Vám přinese tyto novinky:

 

Výlet: Posázavským Pacifikem do Týnce n. Sázavou     Pátek / 10. 5. / 9:00 h

Tentokráte spojíme výlet do přírody i s historickými památkami. Naše trasa povede z Prahy Posázavským Pacifikem do Týnce nad Sázavou. Z pohodlí vlaku budeme moci vychutnávat krásy této krajiny a inspirovat se pro další pěší výlety. V Týnci pak navštívíme místní hrad a Týneckou rotundu a vlastním tempem si projdeme toto krásné město a okolí (cca 3 km). Sraz: v 9:00 na Nádraží Modřany, Odjezd vlakem Os 9005: 9:14, jízdenky se zakoupí ve vlaku. Návrat: nejpozději v 17:00. Jízdné: cca 50,- Kč. S sebou: vhodnou obuv, drobné na občerstvení.

 

Přednáška: Jak se nesesypat z péče o blízkého      Úterý / 14. 5. / 16:00 h

Srdečně Vás zveme na setkání s odborníky (z oborů farmacie, fyzioterapie, mediace, ošetřovatelství, právo, psychologie, atd) z projektu Dva životy – Praha organizace A DOMA, který pomáhá neformálně pečujícím, kteří doma pečují o své blízké. Účast je zcela zdarma. Z kapacitních důvodů je nutné přihlášení: Anna Hašplová, tel.: 607 307 187 nebo e-mailem dvazivoty@adoma-os.cz.

 

Cestovatel povídá: Kmeny Etiopie        Středa/ 15. 5. / 13:00 h

Cestovatelka Alena Musilová nám popovídá o její cestě a zážitcích z africké Etiopie. Rezervujte si své místo prosím.

 

Charitativní bazárek oblečení        Čtvrtek / 16. 5. / 9:00 – 19:00 h

Po celý den se komunitní centrum promění v bazárek oblečení pro každou věkovou i váhovou kategorii! Přijďte si pořídit nové kousky do vašeho šatníku za dobrovolný příspěvek a tím přispějete na dobrou věc – výtěžek poputuje do Domova svatého Josefa v Žirči, který pečuje o lidi s roztroušenou sklerózou (s jedním z nich – Honzou Duškem, jste se mohli seznámit na cestovatelské přednášce o pouti do Santiaga de Compostela).

 

Přednáška: O zdraví s MUDr. Zdeňkem Kalvachem       Pátek / 17. 5. / 13:00 h

Komunitní centrum Vás srdečně zve na přednášku spojenou s diskuzí O ZDRAVÍ s uznávaným geriatrem a internistou MUDr. Zdeněk Kalvach, CSc. Z kapacitních důvodů je nutné přihlášení na tel.: 725 070 061, 725 001 061 nebo e-mailem znovudozivotaspolu@adoma-os.cz.

 

Seminář: Uměním k sebepoznání           Čtvrtek / 23. 5. + 30. 5. / 14:00 h

Pravidelná aktivita, ve které se zaměřujeme na vlastní práci směřující nejen k sebepoznání novou, méně tradiční formou, ale především péči, udržení a rozvoji vlastního duševního zdraví a psychické pohody.  Touto aktivitou nás provází a vede terapeutka MgrMilena Raková. Rezervujte si své místo prosím.

 

Setkání s osobností: Marta Nováková – režisérka a dokumentaristka        Čtvrtek / 24. 5. / 13:00 h

Další, v pořadí páté, setkání se zajímavou osobností bude tentokrát s režisérkou a dokumentaristkou Martou Novákovou. Absolvovala zlínskou filmovou školu, studovala filmovou režii na pražské FAMU, mj. pod pedagogickým vedením Karla Kachyni, s nímž téměř dva roky psala scénář k absolventskému snímku Marta, jenž byl v srpnu 2006 uveden do kin. Filmografie: krátké školní filmy Spát a spát (1996), Buď práci čest (1998), Úděl svobody (1998) a Výheň (1999), krátký televizní snímek Bez práce nejsou koláče (1998), krátké filmy Nejlepší čtenářka na světě (1999), Duše ruská (2000) a V noci / Sentimentální příběh jednoho snílka (2000), Marta (2006), 8 hlav šílenství (2017). Je autorkou videoklipu k písni Milion rudých růží (2002) ruské zpěvačky Ally Pugačevové. Pro Českou televizi natočila třídílný dokumentární cyklus Čechoslováci v gulagu (2017). Rezervujte si své místo prosím.

 

Otevřená debata: Slasti a strasti života na Praze 4  Středa / 29. 5. / 14:00 h

Část první: OBCHODY A SLUŽBYŽijete na Praze 4 a potýkáte se při nákupu v obchodech s překážkami jako je např. chybějící bezbariérovost, neochotný přístup personálu nebo chybějící zastávky MHD v blízkosti prodejny? Pokud jste alespoň jednou odpověděli ano, přijďte s námi sdílet to, co vám schází nebo co byste rádi změnili, a my se na oplátku pokusíme udělat maximum pro to, abychom vaše konkrétní návrhy uvedli do pohybu. Pojďme měnit naše společné “doma” se vzájemnou podporou a pomocí. Drobné občerstvení zajištěno. Celá debata je anonymní. Rezervujte si své místo prosím.

 

Zároveň Vás chci upozornit na změnu v registraci míst na cvičení tai chi s lektorkou Markétou Ovsíkovou:

Každý zájemce o cvičení má nárok se zapsat maximálně na dvě lekce / měsícZ důvodu velkého zájmu o toto cvičení, jsme se rozhodly s platností od května upravit systém přihlašování na její lekce. Tak společně zajistíme, že se dostane na pokud možno co nejvyšší počet klientů, kteří se takto nemají právě z důvodu zvýšeného zájmu o toto cvičení na lekce dostat. Děkujeme za vaši vstřícnost a pochopení!

Na všechny lekce cvičení – tai chi, jóga a pánevní dno, máme na květen ještě pár volných míst, zájemci o cvičení, ozvěte se nám.

Na závěr Vám přejeme krásné slunečné dny a těšíme se na Vás v KC!

      

Ke stažení:

program aktivit KVĚTEN 2019

program aktivit 2 str KVĚTEN 2019