BlogCo nabízí a zajišťuje naše poradna

29. 5. 2019

Poradna poskytuje bezplatnou pomoc pro lidi se zdravotním postižením a seniory, kteří potřebují podpořit v řešení své životní situace a nezvládají to sami, nebo pro ty, kteří se lidem se zdravotním postižením nebo seniorům snaží pomoci.

CO NABÍZÍME?

Poradna je místem nestranné, nezávislé, důvěrné a bezplatné pomoci. V poradně mohou lidé ambulantně využít základní a odborné sociální poradenství. Podstatou služby je poskytnout klientovi odborné informace, návody nebo kontakty a podpořit ho v jejich samostatném využití tak, aby přispěly ke zlepšení jeho nepříznivé životní situace.

CO PATŘÍ DO NAŠICH SLUŽEB?

Poskytované služby nejsou spojeny se specifickým okruhem obtíží, mají širší záběr a zasahují do mnoha oblastí lidského života. Odborné sociální poradenství je konkrétně poskytováno především v oblasti sociálních služeb, důchodového pojištění, příspěvku na péči, dávek státní sociální podpory, dávek pomoci v hmotné nouzi, dávek a výhod pro osoby se zdravotním postižením, zaměstnávání osob se zdravotním postižením, bydlení, jednání se státními institucemi nebo základního dluhového poradenství, atp. Poradna však neposkytuje právní služby z oblasti rodinného, bytového či občanského práva nebo služby sociální péče. Pracovníci poradny také nejsou kompetentní poskytovat lékařské konzultace či posuzovat zdravotní stav klientů.

KOMU POMÁHÁME?

Služby poradny mohou využít lidé z celé České republiky. Služby jsou určeny pro osoby se zdravotním postižením a seniory. Konkrétně jsou služby určeny především pro osoby s tělesným postiženým a interním postižením. Služby poradny však mohou využít také rodiče dětí se zdravotním postižením, jiní rodinní příslušníci a ostatní lidé pečující o osoby se zdravotním postižením nebo jejich opatrovníci.

KDY A KDE?

Pracovníci poradny poskytují své služby zpravidla při osobní konzultaci, případně telefonicky nebo písemně.

Poradnu najdete na adrese: Karlínské náměstí 59/12, 186 00 Praha 8, v 1. patře (zvýšené přízemí), kancelář č. 104.

Telefonní čísla naleznete níže v části kontakty. Pro osobní návštěvu v poradně je třeba se objednávat (domluvit si předem telefonicky nebo osobně přesný den a čas setkání).

PROVOZNÍ DOBA PORADNY:

Pondělí 8:00 – 16:00 hod. (D. Řezáčová celý den, L. Trpíková dopoledne)

Úterý 8:00 – 16:00 hod. (D. Řezáčová celý den, L. Trpíková dopoledne)

Středa 12:30 – 16:30 hod. (L. Trpíková)

Čtvrtek 9:00 – 12:00 hod. (L. Trpíková)

Služby jsou poskytovány v sídle Svazu tělesně postižených v České republice z. s. (Karlínské náměstí 59/12, 186 00 Praha 8). Tyto prostory jsou bezbariérové, přepravu do všech pater budovy zajišťuje prostorný výtah. V prostorech poradny se nachází bezbariérové WC.

Do poradny se dostanete pěšky ze stanice metra C/B “Florenc” nebo ze stanice metra B „Křižíkova“. Dále tramvají číslo 8, 3 a 24 nebo bezbariérovým autobusem číslo H1 do stanice “Karlínské náměstí”. Při dopravě osobním automobilem je možné bezplatně využít parkoviště před sídlem organizace s vyhrazeným stáním pro osoby se zdravotním postižením.