AktualityProgram aktivit v KC na srpen 2019

22. 7. 2019

Program aktivit v KC na srpen 2019

Zveřejňujeme program aktivit našeho komunitního centra A  DOMA na srpen 2019. Rádi bychom Vás pozvali například na následující akce:

Oslava narozenin pro Červnové a Červencové oslavence: Čtvrtek / 1. 8. / 10:00 

Oslava narozenin pro Srpnové oslavence: Čtvrtek / 29. 8. / 10:00 

Program, oslava a malý dárek je věnován těm, kteří slaví své narozeniny v letních měsících. Přijďte se i Vy spolu s oslavenci pobavit, popovídat o životě, zavzpomínat si i se zasmát – zkrátka užít si další jeden den v přátelské atmosféře Komunitního centra A DOMA. Přátelé, rodina i ostatní členové KC jsou vřele vítáni!
P.S.: Každý oslavenec obdrží pozvání formou SMS, prosíme o potvrzení účasti.

 

S hůlkami do Kunratického lesa a Modřanské rokle 

8. 8. + 27. 8.  / 10:00 

Možnost vyrazit s Nordic Walking hůlkami do Kunratického lesa – Krčáku (4,8 km), sraz je ve vestibulu metra „Roztyly“ v 10:00. Ve druhém termínu se pro změnu s hůlkami vydáme na procházku do Modřanské rokle (5,2 km), sraz je na tramvajové zastávce „Poliklinika Modřany“ v 10:00. V případě zájmu o půjčení Nordic Walking hůlek si je rezervujte alespoň den předem v KC.

 

Individuální počítačová poradna  

Středy / 14. 8. + 28.8. / od 14:30 

Nevíte si rady s novým mobilem? Potřebujete někoho, kdo vám poradí, jak odeslat e-mail s přílohou nebo nainstalovat Skype a zavolat rodině do zahraničí? Náš dobrovolník Radim vám s tím rád pomůže. Rezervujte si termín a čas své individuální schůzky v KC, připravte si otázky k řešení a budete mít k dispozici 20 minut s odborníkem (možnost prodloužit). Poradna je zdarma.

 

Výlet: Japonská zahrada v Říčanech

Čtvrtek / 15. 8. / 9:20 – 16:00 

Vydejte se s námi prozkoumat zákoutí Japonské zahrady v Říčanech u Prahy. Vlakem se svezeme do Světic, pěšky se projdeme kolem Hájovny do japonské zahrady, pak kolem rybníků do centra Říčan (trasa 5 km). Dle zájmu možnost ochutnat pivo v místním pivovaru. Sraz je v 9:20 u pokladen na vlakovém „Nádraží Vršovice“ (9:40 odjezd vlaku Os 2527 směr Světice), jízdenky si každý zabezpečí ve vlastní režii. Přibližný návrat do Prahy je kolem 16:00. Rezervace v KC.

 

Procházky Prahou: Kolem Hostivařské přehrady   

Úterý / 20. 8. / 10:00 

Další procházka nás zavede k meandrům potoka Botiče a Hostivařské přehrady. Projdeme se lesem ke Keltskému hradišti, obejdeme přehradu a dorazíme k zámku Petrovice (trasa 4 km). V případě zájmu můžeme jít dál povodím Botiče a prodloužit trasu na 7 km. Sraz je ve vestibulu metra „Opatov“, poté autobusem č. 181 vyrazíme v 10:11 směr Hostivařská. V případě zájmu o půjčení Nordic Walking hůlek si je rezervujte alespoň den předem v KC.

 

Bezplatná poradna pro generaci 55+           

Čtvrtek / 22. 8. / 10:00 

V naší bezplatné poradně pro generaci 55+ se zaměřujeme na ochranu vašich spotřebitelských a zákaznických práv. Dozvíte se, jak odhalit tzv. šmejdy, ať už vám volají telefonicky nebo vás osloví na ulici. Řekneme si, co dělat, když vás odchytnou podvodní prodejci přímo na ulici, a jaké jsou praktiky telefonních prodejců. Zodpovíme vám také vaše dotazy a poradíme. Dohodnout si můžete i individuální konzultace nebo pomoc při řešení konkrétního problému. Setkáním vás provede naše kolegyně Lucie Hyblerová, kontaktovat ji můžete na tel.: 775 904 300.

 

Koncert: Sametové hlasy ve Valdštejnské zahradě           

Středa / 28.8. / 16:45 

Vyrazte s námi na koncert otevírající novou sezonu Symfonického orchestru Hl. m. Prahy FOK, který se již tradičně odehrává v malebných prostorách Valdštejnské zahrady. Vystupující: Jaroslav Hutka, Aneta Langerová, Michael Kocáb, Spirituál kvintet a samozřejmě Symfonický orchestr Hl. m. Prahy FOK, který pod vedením dirigenta Jana Kučery nastudoval výběr z díla Antonína Dvořáka. Sraz je v 16:45 u výstupu z metra „Malostranská“, vstup je zdarma. Možnost rezervace místa k sezení v KC.

 

Další akce naleznete v programu:

Těší se na Vás a hezké letní dny přejí,

Petra Kokošková a Lenka Ďuríková

Kontakt: +420 725 070 061, +420 725 001 061

znovudozivotaspolu@adoma-os.cz
Facebook: Znovu do života spolu
Program ke stažení: