AktualityProgram aktivit v komunitním centru v říjnu

2. 10. 2019

Program aktivit v komunitním centru v říjnu 2019

Je tady nový měsíc a s ním i nový program aktivit v našem komunitním centru. Zařadili jsme do něj několik nových aktivit – mezi nimi například Komunitní receptář, kde si budeme vyměňovat oblíbené recepty na sezónní dobroty; přednáškový cyklus o pražských památkách, jehož prvním dílem bude Praha románská, přednášet bude naše dobrovolnice kunsthistorička Naďa Kruglová, která působí na Univerzitě Karlově; a nebo Kurz asertivity, kde si vyzkoušíme jak efektivně komunikovat s okolím, kterým nás provede naše kolegyně Lucie Hyblerová. 

   

Dále z programu vybíráme:

Procházky Prahou: Údolím Kunratického potoka        

Čtvrtek / 3.10. / 10:00

Další procházka nás zavede do nám již dobře známého Kunratického lesa. Projdeme se podél Kunratického potoka – zvaného Kněžka, kolem ZOO koutku a zříceniny hradu Nový Hrádek. Cestou neopomeneme Kunratický Mlýn, ani místní rybníky – Dolnomlýnský, Hornomlýnský a Šeberák. Sraz je v 10:00 ve vestibulu metra „Kačerov“, poté vyrazíme autobusem směr IKEM. Trasa je dlouhá 6 km.

 

Oslava narozenin v komunitním centru            

Pátek / 4.10. / 11:00

Oslava věnovaná těm, kteří se narodili v srpnu a září. Přijďte se pobavit, zavzpomínat, zasmát se a užít si další jeden den v přátelské atmosféře Komunitního centra. Přátelé, rodina i ostatní členové KC jsou vřele vítáni!

 

Individuální počítačová poradna     

Středa / 9.10 + 23.10. / od 14:30

Nevíte si rady s novým mobilem? Potřebujete někoho, kdo vám poradí, jak odeslat e-mail s přílohou nebo nainstalovat Skype a zavolat rodině do zahraničí? Náš dobrovolník Radim vám s tím rád pomůže. Rezervujte si termín a čas své individuální schůzky v KC, připravte si otázky k řešení a budete mít k dispozici 20 minut s odborníkem (možnost po dohodě prodloužit). Poradna je zdarma.

 

Komunitní receptář: Sezónní Pečení                

Středa / 16.10. / 15:30

Podzim už je v plném proudu, ale mnoho z nás má stále ještě plné spíže ovoce a zeleniny, které se tuto sezónu urodily na našich zahrádkách. Jablka, dýně, cukety…rybíz nebo třešně, které jsme si uložili do mrazáku – z toho všeho každý z nás peče osobité slané i sladké koláče. Přijďte se s ostatními podělit o ten Vás osvědčený recept a dozvědět se tipy ostatních, jak snadno a chutně zpracovat úrodu a zároveň si u kávy či čaje společně pochutnat na našich výtvorech!

 

Prohlídka Národního muzea                              

Pátek / 18.10. / 14:00

Přijďte si s námi vychutnat unikátní prohlídku historické budovy Národního muzea s průvodkyní, kunsthistoričkou z Univerzity Karlovy Barborou Hodulákovou, která působí zároveň přímo v Národním muzeu. Trasa prohlídky vede celým muzeem – navštívíme pantheon a podle zájmu také výstavy: Rytíři nebes, Tajný život sbírek, Labyrint informací a ráj tisku, Historie a kultura kazašské stepi a sál s kostrou plejtváka myšoka. Komentovaná prohlídka potrvá cca 90 minut, se vstupenkou možno zůstat až do zavírací 18 hod. Sraz je v 13:45 před budovou NM. Vstupné pro seniory 170,- Kč.

Kurz asertivity: umění efektivní komunikace

Středa / 30.10. / 10:00

Na kurzu se dozvíte, k čemu je dobré být asertivní a co to přesně znamená. Řekneme si, proč je přínosné umět přijímat komplimenty a proč je neméně důležité je také skládat. Řeč bude rovněž o tom, jak říkat svému okolí „ne“ bez pocitu viny a jak řešit konfliktní nebo problémové situace. Asertivita není hanlivé slovo, naopak vám může být velmi užitečná, tak se o tom přijďte přesvědčit! Kurzem vás provede Lucie Hyblerová, kterou znáte z besed Bezplatné poradny 55+.

 

Tanec pro tělo a duši                                         

Čtvrtek / 31.10. / 10:00

Tanec blahodárně působí na pohybový aparát, aktivuje mozek a podporuje fyzické i duševní zdraví. Na hodině jemnými tanečními pohyby rozvolníme tělo a necháme se unášet hudbou. Naučíme tělo vnímat své nitro a reagovat na vnější podněty. Zapojíme jednoduché taneční prvky pro rozvoj koordinace a osvěžení mozku. Seminářem nás provede Zuzana Lásková, absolventka taneční konzervatoře v Košicích, která nyní působí jako nezávislý učitel tance a jógy.

 

Těšíme se na Vaši návštěvu a přejeme příjemné podzimní dny!

 

Program ke stažení:

program aktivit RIJEN 2019

program aktivit RIJEN 2019 str2