AktualityKdyž neformálně pečující najdou svého Rodinného průvodce

12. 4. 2024
Nadpis není jen obrat, ale skutečnost. Najít člověka, který Vás bude provázet při pečování, bude Vám umět naslouchat a dlouhodobě pomáhat společně s multidisciplinárním týmem, to je pro neformálně pečující výhra.

 

Na letošním prvním workshopu se o tom mohli účastníci přesvědčit. Organizace A DOMA z.s. pod vedením zakladatelky a ředitelky Jitky Zachariášové představila inovativní metodu pomoci. V rámci projektu „První pomoc pečujícím“ společně s odborníky z multidisciplinárního týmu (např. ergoterapeut, klinický farmaceut, trenér paměti, právník a další) představila, s čím vším mohou pečujícím pomoci. Konání této akce bylo umožněno díky finanční podpoře Evropské unie, Operačního programu Zaměstnanost plus a státnímu rozpočtu ČR.
Rádi bychom poděkovali za účast vřelá slova místostarostovi MČ Prahy 6 MUDr. Marianu Hoškovi a pomoc vedoucí oddělení Mgr. Kateřině Horejšové. Velmi nás těší nejen účast občanů Prahy 6 i jiných lokalit, včetně neformálně pečujících ze Středočeského kraje, ale i zájem se zapojit do individuální podpory v rámci projektu. Všichni zájemci mohou kontaktovat organizaci na info@a-doma.cz nebo tel. čísle 733 194 952
Tam, kde je zájem pomoci, vůle naslouchat a motivace věci měnit, tam se dílo podaří. Přejeme všem pečujícím, ať si najdou svého Rodinného průvodce.