AktualityProgram aktivit KC na duben 2019

1. 4. 2019

Program aktivit KC na duben 2019

 

 
Z pestré nabídky akcí vybíráme:
*

3.4. / 13:00 / SETKÁNÍ S OSOBNOSTÍ – JAN MATĚJ RAK
V rámci cyklu “Setkání s osobností” si Vás dovolujeme pozvat na posezení s kytarovým doprovodem originálního umělce JANA MATĚJE RAKA. Syn známého ŠTĚPÁNA RAKA se s námi podělí o ukázky ze své tvorby hudební i fotografické. Opět se můžeme těšit na vyprávění, odpovědi na Vaše otázky a sdílení vlastních postřehů. Srdečně zveme obyvatele Prahy 4 a těšíme se na Vás! VSTUP VOLNÝ. Drobné občerstvení a příjemná atmosféra zajištěna.

REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO PROSÍM.

*
5.4. / 15:00 / JAN DUŠEK, PETR HIRSCH: POUŤ NA VOZÍKU DO SANTIAGA DE COMPOSTELA

Cestovatelská přednáška Jana Duška a Petra Hirscha o jejich 640 km dlouhém putování do Santiaga de Compostela na invalidním vozíku. Honza je odhodlaný člověk s roztroušenou sklerózou, který druhým ukazuje, že na invalidním vozíku život nekončí.

REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO PROSÍM.

*
9.4. / 10:00 / KOMUNITNÍ CENTRUM UKLÍZÍ ČESKO!
Pojďte s námi a zapojte se do celostátní akce UKLIĎME ČESKO! Společně půjdeme kratší trasu po pobřeží Vltavy, kde si na konci zaslouženě opečeme donesené jablíčko, buřt. Cokoliv s sebou přinesete. Ve spolupráci s Městskou částí Prahy 4, která nám zajistí odvoz sebraného odpadu se tak budeme podílet na tom, aby toto místo, které slouží pro krásné rodinné procházky, svou čistotou k takovým výletům i nadále vybízelo. Sejdeme se v 10:00 na zastávce autobusu 124 na Dvorcích. Těšíme se na Vás!
*

11.4. / 14:00 / ARCHIV MEZIGENERAČNÍ MOUDROSTI
Přijďte k nám podiskutovat nad naším projektem, který se snaží vytvořit Archiv mezigenerační moudrosti. Chceme jej naplnit vašimi zkušenostmi, moudrostí nasbíranou za celý život a odkazem pro mladší generace. Pro každého to bude určitě obohacující. Děkujeme za váš čas a ochotu pomoct!

REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO PROSÍM.
*
12.4. / 10:00 / VÝLET DO JÍLOVÉHO
POJĎTE VEN! Společně si projdeme krásná místa v okolí Jílového u Prahy. Terén je přívětivý a krásné scenérie krajiny kolem Jílového zaručeně nadchnou všechny, kteří se rádi inspirují a odpočívají v místech bohatých na lesy, louky a zeleň obecně. Zároveň si nasbíráme materiál na velikonoční zdobení domů, nebo společné v našem komunitním centru viz. program. Sejdeme se na Budějovické u autobusu č. 332,362 – nástupiště D. Předpokládaný návrat je nejpozději v 15:00.

S sebou vhodné oblečení a obuv do terénu, Nordic Walking hole – pokud vlastníte. Pokud si je chcete u nás vypůjčit, dejte nám vědět předem. Počet je omezený. Svačinu/drobné na občerstvení. Cena jízdenky cca 50,- Kč. Délka trasy je 4,5 kilometru. Těšíme se na Vás!

*

17.4. / 15:00 / SETKÁNÍ S NÁVRHÁŘKOU LUDMILOU KONVALINKOVOU
Máme velkou radost, že mezi nás zavítá návrhářka Ludmila Konvalinková, která se s námi podělí o své bohaté zkušenosti a znalosti různých stylů a vhodnosti kombinování materiálů, střihů, a to tak, aby padli naší postavě a my se v oděvech cítily dobře. S sebou si přineste šátek, který Vás naučí paní Konvalinková uvázat na vícero způsobů. Program plný praktických ukázek, rad a nápadů na to, jak vykouzlit z šatníku takové kombinace, které sami nevidíme. S  troškou pomoci odborníka budeme jistě mile překvapené, kolik úžasných kousků ve svém šatníku vlastně máme. VSTUP VOLNÝ. Těšíme se na Vás!

REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO PROSÍM.

*
24.4. / 15:00 / DEN ZEMĚ S A DOMA – Toulcův dvůr
V letošním roce slaví naše spolupracující organizace Toulcův dvůr 25 let činnosti a my se s naší novou aktivitou SEMÍNKOVNA budeme těchto oslav účastnit. Součástí našeho programu budou ukázky výroby pytlíčků na semínka, která k nám do komunitního centra můžete nosit a jiná si zase odnést. Zároveň budeme sázet a ekologicky tak zpracovávat drobný odpad, který máme doma určitě všichni. Přijďte se inspirovat a podpořit tuto akci, jejíž téma je: Odpovědně každý den. Vhodné pro děti. Kdy: středa 24. dubna 2019. Kde: Toulcův dvůr
Čas pro veřejnost: 15 – 19 hodin. Těšíme se na Vás!
*
25.4. / 16:00 / PŘEDNÁŠKA: JARNÍ OČISTA JATER A ŽLUČNÍKU SE ŠÁRKOU JANKÁSKOVOU
Zdraví je to, co si všichni chceme chránit, protože ve zdravém těle, zdravý duch a mnohem více. Proto jsme pro Vás připravili setkání s MgrŠárkou Jankáskovou, která vede regenerační studio a tématem  zdravého života se zabývá. Téma JARNÍ OČISTA JATER A ŽLUČNÍKU je nyní aktuální. Zájemci o přednášku si s sebou ideálně přineste tužku a papír na poznámky, abyste mohli sdílené rady a návrhy na individuální postup této očisty praktikovat a vyzkoušet v pohodlí domova. VSTUP VOLNÝ. Občerstvení a příjemná atmosféra je samozřejmostí. Těšíme se na Vás!

REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO PROSÍM.

*
26.4. / 16:00 / HISTORIE: FENOMÉN OTROCTVÍ A KOLONIÁLNÍ VÝPRAVY
Přednáška o koloniálních výpravách má své nové datum. Jsme rády, že můžeme v KC opět přivítat Mgr. Tomáše Pšenčného, který vás pravidelně provází svým zajímavým povídáním do různých historických období.
REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO PROSÍM.
*
Pevně věříme, že Vás něco zaujme a těšíme se na Vás v komunitním centru A DOMA.
.
Ke stažení:
.
Pro více informací kontaktujte:

Mgr. Jiřina Mázlová, vedoucí KC        

725 070 061, 725 001 061

www.archivmm.cz

znovudozivotaspolu@adoma-os.cz