AktualityProgram aktivit KC září 2019

23. 8. 2019

Program aktivit KC září 2019

Léto se chýlí ke svému konci a my v komunitním centru jsme pro vás připravily program na září.

Opět se můžete těšit na nabité lekce cvičení pánevním dnem, jógy nebo tai chi, které má zkušebně od září 2 lekce navíc – nově bude možné se ve dnech 9.9. a 23.9. od 14:30 hodin zapsat i do třetí cvičící skupiny.

Dále z programu vybíráme:

 

Cestovatel povídá: ÍRÁN NENÍ ARABSKÁ ZEMĚ / VLADIMÍR VÁCHAL

Čtvrtek / 5.9. / 18:00  

Islámská republika Írán bývá občas neprávem považována za zemi, kde zuří válka a projít se po ulici je nanejvýš nebezpečné.

Přijďte se podívat na přednášku Vladimíra Váchala, který jezdí pravidelně do této krásné země několik krát do roka jako průvodce, a společně tak poznat, jaký Írán ve skutečnosti je. Kdysi stará Persie je dnes nádhernou zemí s nezměrným kulturním bohatstvím. Stavby, které sahají do naší dávné, více než dvě století vzdálené historie, nejsou v Íránu ničím ojedinělým. Mešity z dob slavných dynastií se tyčí nejen ve městě Esfahán, které lze bez nadsázky označit za architektonický klenot, ale i v mnoha dalších částech této slávou opředené země. Obrovským zážitkem je, rovněž přístup místních lidí k zahraničním návštěvníkům a jejich vřelá pohostinnost. Nebojte se poznat Írán a nechte se okouzlit šarmem Íránců, který Vám vyrazí dech. Pro milovníky přírody pak Írán nabízí vše od vysokých hřebenů hor po rozsáhlé písečné a solné pouště. V perském zálivu se leskne modrá mořská hladina a okolí Kaspického moře je zas poseto políčky místních zemědělců.

V neposlední řadě je pak třeba připomenout, že Írán není arabská země! Žijí zde převážně Peršané a vězte, že například pravý perský bazar je nejen poklidný a plný rozličného zboží, ale nabízí také jedinečný a opravdový náhled do orientu, jak ho známe z vyprávění cestovatelů!

 

Individuální počítačová poradna 

Středy / 11.9. + 25.9. / od 14:30

Nevíte si rady s novým mobilem? Potřebujete někoho, kdo vám poradí, jak odeslat e-mail s přílohou nebo nainstalovat Skype a zavolat rodině do zahraničí? Náš dobrovolník přes informační technologie Radim vám s tím rád pomůže. Rezervujte si termín a čas své individuální schůzky v KC, připravte si otázky k řešení a budete mít k dispozici 20 minut s odborníkem (možnost prodloužit). Poradna je zdarma.

 

Procházky Prahou: od vysílače Cukrák do Zbraslavi 

Čtvrtek / 12.9. / 10:00

Další procházka nás zavede k televiznímu vysílači Cukrák. Projdeme se lesem kolem obory Daliborka do Zbraslavi, přes park Belveder k zámku Zbraslav (trasa 8 km). Cestou neopomeneme ani vily z počátku 20. století: Ottova vila, Vančurova vila, Storchova vila, Karlův stánek s vyhlídkou. Připraven pro Vás bude výklad ke zmíněným architektonickým památkám.  Sraz je na autobusové zastávce „Budějovická“ v ul. Olbrachtova, poté vyrazíme autobusem č. 118 směr Lihovar, následně příměstským autobusem č. 317 směr Jíloviště-Cukrák. V případě zájmu o půjčení Nordic Walking hůlek si je rezervujte alespoň den předem zdarma.

 

S hůlkami do Kunratického lesa      

Čtvrtek / 19.9. / 10:00

Vycházka s Nordic Walking hůlkami do Kunratického lesa – Krčáku (5 km), sraz je ve vestibulu metra „Roztyly“ v 10:00. V případě zájmu o půjčení Nordic Walking hůlek si je rezervujte alespoň den předem zdarma.

 

Dramatické představení: Charlotta G. Masaryková – život první dámy Československa        

Čtvrtek / 19.9. / 16:30

Vyrazte s námi na dramatické zpracování života první dámy Československa, Charlotty G. Masaryk, vycházející z četby dopisů s její dcerou Alicí, která bude prokládána písněmi skupiny Česká duše. Režie: Marie Neudorflová, délka představení je 120 minut.

Sraz je v 16:30 na zastávce „Metodějova“, bus č. 136. Představení se koná v Městské knihovně Opatov, Opatovská 1754/14, Praha 11. 

 

Střípky historie: Evoluce člověka  

Pátek / 20.9. / 16:00 

V září se můžete opět těšit na přednášku z historie našeho lektora Tomáše Pšenčného. Tentokrát se, na vaše přání,  podíváme hluboko do historie na počátky zrodu Homo Sapiens.

 

Setkání s osobností: Zuzana Kučerová – producentka    

Čtvrtek / 26.9. / 17:00

Zuzana Kučerová je mladá česká producentka, absolventka pražské FAMU, jejíž dokumentární filmy sklízí úspěch na festivalech po celé Evropě. Kromě nezávislé produkce zároveň pracuje i v České televizi. V koprodukci s ní vznikl i film Kibera: Příběh slumu, který Vás při promítání dne 18.9. (10:00) zavede do daleké Keni a poutavě představí život obyvatel místního největšího slumu. Zuzana Kučerová Vám následně ve čtvrtek 26.9. (17:00) připomene děj dokumentu okomentovanou ukázkou a pustí i záběry z dalších svých filmů. Nebude chybět vyprávění nejen o její cestě do Afriky, ale i o filmovém a televizním prostředí. Samozřejmě bude prostor i pro Vaše otázky.

Doufáme, že Vás program zaujal a dorazíte k nám do komunitního centra pro další zajímavý zážitek. Těšíme se na Vás!

 

Komunitní centrum
A DOMA z.s.
Na Strži 1683/40
140 00 Praha 4 – Krč

Kontakt: +420 725 070 061
Facebook: Znovu do života spolu

 

Program ke stažení:

program aktivit ZARI 2019

program aktivit ZARI 2019 str2