Program aktivit v KC – únor 2020

10. 2. 2020

Program aktivit v KC – únor 2020

 

I v únoru pro Vás má komunitní centrum připravený program plný zajímavých aktivit.

Kromě dalšího dílu přednáškového cyklu o pražských památkách (tentokrát z období renesance) se hned zkraje měsíce můžeme těšit na komentovanou prohlídku výstavy ilustrací Petra Síse v Centru současného umění DOX.
Ke dni svatého Valentýna si nadělíme užitečnou přednášku k tématu pohledávek a neočekávaných složenek. Další únorová přednáška se bude týkat rodokmenu – zkušený genealog nám vysvětlí, jak postupovat při jeho tvorbě.
V druhé polovině měsíce oslavíme Masopust společným receptářem, na který se každý pokusíme upéct nějakou z masopustních dobrot či jinou pochutinou, kterou v této části roku doma rádi připravujeme.
Ani v únoru nebude chybět tvoření. Tentokrát nás čeká nejen naše standardní tvořivá dílna, kde budeme vytvářet voskový ubrousek pro snadné uchování potravin, ale můžeme se těšit také na řemeslnou dílnu, kde nám externí lektoři pomohou vytvořit praktický dřevěný držák na knihu, tablet či fotografie.
Celý měsíc bude zakončen koncertem v barokním refektáři kláštera dominikánů v Jilské ulici, kde nám soubor Martinů Strings Prague představí skladby, které obsahuje jeho „Večer Anglický“.
Program ke stažení: