BlogNyní je nejvhodnější čas na dobrou knihu

7. 4. 2020

Kniha, nejlepší přítel člověka – toto parafrázované přísloví dostává nový rozměr zejména v tuto dobu, kdy spousta z nás musí trávit čas v bezpečí svých domovů. V dubnu se na pultech knihkupectví objeví spousta novinek, ze kterých si jistě vybere každý.  

Pro milovníky detektivních příběhů:

Helen Fieldsová – Dokonalé ticho

Jedna z nejočekávanějších novinek letošního jara s detektivem Lucem Callanachem, který musí společně se svojí kolegyní Avou Turnerovou vyřešit zapeklité případy znetvořené dívčího mrtvoly, opuštěného kojence a nakromanů, kterým někdo do tváří vyrývá písmeno Z.

Pro milovníky romantiky:

 

 

Kiera Cassová – Zaslíbená

Hlavní hrdinkou tohoto romantického titulu je Lady Hollis Briteová, které v začátku knihy veřejně vyjeví city samotný král Jameson. Lady Hollis Briteová by nemohla být šťastnější, dokud se ovšem nepotká s cizincem, který si získá její srdce a ona si uvědomí, po čem skutečně touží.

 

 

Pro milovníky hororů:

Darcy Coatesová – Přízraky domu Carrowů

Již třetí kniha této nadané autorky se odehrává v Carrow House, nejstrašidelnějším domě v okolí, kde by měl, podle pověsti, strašit duch předešlého majitele, sériového vraha. Přesvědčit se o tom může Remy, místní průvodkyně, která souhlasí s návrhem skupiny návštěvníků na dvoudenní pobyt. Nikdo ovšem nepočítal s bouří, která dům odřízne od světa a začínají se dít velmi podivné věci…