BlogOchutnejte kuřecí řízek a zamilujete si ho …

8. 4. 2020

Na stará kolena jsem si oblíbil kuřecí řízky. Když dostanu od manželky otázku, co bych chtěl v neděli k obědu, odpověď je jasná: kuřízek. Kuřecí řízek přesně odpovídá stavu mého sedmikřížkového chrupu, maso je měkké, šťavnaté, s chrupající kůrkou, pardon krustou. Jako příloha může být téměř vše, vařené brambory, bramborová kaše, americké brambory nebo hranolky čili pommes frites. Houskový knedlík je vyloučen stejně jako rýže, ale já osobně nejraději z příloh vítám zelený hrášek s mrkví od Bonduelle. Některé konzervy obsahují i kukuřici a kousky žampionů. Na talíři úplná pohádka jak chuti, tak barev. A když si přidáte jestě dva tři kousky vařené brokolice a to vše lehce opatláme tatarskou pmáčkou…

Vzhledem k neradostné situaci, která postihla naši zemi, je nucena spousta lidí pobývat doma. A co může být lepšího než si uvařit něco dobrého k zakousnutí. Přinášíme Vám recept na známý a všemi oblíbený smažený kuřecí řízek, tentokrát ale v netradiční podobě.

Budete potřebovat:

  • 1 kg kuřecích prsních řízků
  • 500 gr. bílého jogurt
  • 3 stroužky česneku
  • 2 celá vejce
  • 200 ml oleje
  • sůl, pepř

Bílý jogurt rozmícháme s prolisovanými stroužky česneku a vejci. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do připravené jogurtové marinády a necháme odležet nejlépe přes noc v lednici. Řízky obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Dobrou chuť!