AktualityRodinný průvodce podpořen Magistrátem hlavního města Prahy

3. 5. 2022

Náš projekt „Rodinný průvodce a multidisciplinární tým v systému Case managementu –komplexní podpora pečujících“ byl podpořen Magistrátem hlavního města Prahy. Díky tomu můžeme poskytovat pomoc dalším rodinám a pečujícím. Přestože má projekt ze 70 % finanční podporu, musí případní zájemci o službu počítat s finanční spoluúčastí. Nejedná se však o žádnou horentní sumu, navíc vynaložené prostředky se pečujícím mnohokrát vrátí.

Čísla hovoří za nás

Víme, o čem mluvíme, Rodinný průvodce od roku 2018 uskutečnil 3 000 návštěv v domácnostech a naši odborníci z multidisciplinárního týmu poskytli 10 000 hodin péče.

Jak probíhá pomoc

Naše pomoc a unikátnost služby spočívá v důsledném zjišťování potřeb jak pečujících, opečovávaných, tak i celé rodiny. A to metodou Rodinného průvodce, který řeší krom odborných problémů i ty lidské, mající přímou i nepřímou souvislost s péčí o blízkého. Rodinný průvodce neřeší případ sám, ale s pomocí multidisciplinárního týmu. Společně nalézají řešení nepříznivých situací, dlouhodobě pracují s celou rodinou formou diagnostiky, koučování až po jejich odpojení.

Na péči o blízké se většina z nás nepřipravuje. Pokud ta situace nastane, je to rychle a v plné síle. Pečující se v nové roli nachází poprvé a vidí jen složitý labyrint sociálních a zdravotních služeb. Někteří problémy s péčí bagatelizují, jiní se jich přehnaně bojí. V každém případě se jedná o emoční vypětí, a ne každý ho zvládne. Proto jsme zde my s novým projektem
a odborně Vás provedeme cestou plnou nástrah v péči o blízkého.

Neváhejte a kontaktujte nás přes kontaktní formulář.

 

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.