AktualityProjekt Dva životy Praha v novém

2. 8. 2021

Péče o osobu blízkou je jako blesk z čistého nebe – nastává rychle a se vší silou. Pečující většinou neví, kam se obrátit o pomoc, řeší vše formou pokus a omyl. Mnohdy je taková péče kontraproduktivní, spíše vyčerpává a ubližuje, než naopak. Ale u nás v A DOMA myslíme i na tyto neformální pečují a podáváme jim pomocnou ruku. A ta se jmenuje projekt Dva životy Praha II.

Po velmi úspěšném stejnojmenném projektu jsme se rozhodli pro jeho pokračování. Je realizován v období od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2023. Nabídne opět služby lidem, kteří pečují o blízkého v domácím prostředí nebo se na péči připravují. Využít našich služeb mohou všichni pečující žijící nebo pracující na území hlavního města Prahy. Všechny aktivity jsou zcela ZDARMA.

Co můžete od projektu Dva život Praha II. očekávat:
  • Kontaktuje Vás Rodinný průvodce, který s Vámi probere stávající situaci a vše, co Vám dělá starosti.
  • Společně připravíte plán pomoci.
  • K řešení problémů můžete využívat služeb našeho multidisciplinárního týmu, který se skládá z mnoha odborníků.
  • Konzultant pro odlehčení péče Vám bude k dispozici při řešení praktických záležitostí a pomůže při komunikaci s úřady a organizacemi, s vyhledáváním vhodných doplňkových služeb a s vyřizování dalších záležitostí. 
  • Zaměříme se také na prevenci Vašeho zdraví a sestavíme společně plán, abyste se vyhnuli nechtěným vlivům z hlediska dědičnosti, stresu, snížené obranyschopnosti organizmu, životního stylu nebo prostředí. 
  • Do projektu můžete vstoupit kdykoli a také ho ukončit podle Vašich představ.

Protože se snažíme všechny naše aktivity neustále vylepšovat, přicházíme i nyní s další novinkou. Tou je tzv. Akční plán prodloužení dožití ve zdraví. Jedná se odborné poradenství pro pečující, kdy se nastaví jednotlivé kroky péče tak, aby ve zdraví mohli poskytovat péči svému blízkému co nejdéle. K dispozici je tak pečujícím celý multidisciplinární tým – sociální pracovnice, psychoterapeut, ergoterapeut, klinický farmaceut, právník, mediátor, trenér paměti, nutriční specialista nebo fyzioterapeut. 

Chcete-li do projektu vstoupit, neváhejte nás kontaktovat na telefonu 702 031 753, nebo e-mailem: dvazivoty@a-doma.cz.

Projekt Dva životy Praha II., r. č. CZ.03.2.X/0.0/0.0/20_139/0017117