AktualityZdarma unikátní terapie EEG Biofeedback

26. 1. 2021

Rodina jako základ péče je ojedinělý projekt pro lidi trpící duševním onemocněním a pečující žijící v Praze. Projekt vznikl v neziskové organizaci A DOMA, která má bohaté zkušenosti s osobní asistencí. Podpora je poskytována prostřednictvím multidisciplinárního týmu složeného ze sociálních pracovníků, psychoterapeutů, ergoterapeutů, fyzioterapeutů, trenéra paměti, právníka, mediátora, konzultanta pro odlehčení péče a rodinného průvodce. Uvedení odborníci pracují s celou rodinou a společně pomáhají podporovat jednotlivce i rodiny při překonávání obtíží spojených s duševním onemocněním. Jednou z metod je i tzv. biofeedback.

Veškerá uvedená podpora je díky dotacím z Evropského fondu poskytována ZDARMA a to i zmíněná metoda biofeedbacku v rozsahu 30 hodin pro klienta zapojeného do projektu.

O co tedy jde?

Metoda biofeedback je terapeutická metoda, která snímá a reguluje, pomocí počítače a elektrod připevněných k hlavě, frekvence elektrické aktivity mozkových vln člověka. Snímání je zaznamenáno v počítači jako EEG v podobě zábavné hry, které zároveň slouží jako zpětná vazba – feedback. Termín bio potom označuje, že zpětnou vazbu dodává přímo lidské tělo – přesněji lidský mozek se lépe naučí využívat své schopnosti a kapacitu.

Představte si tedy, že jen sedíte v pohodlném křesle, pozorujete obrazovku před sebou, soustředíte se a snažíte se být uvolnění. Metoda je nebolestivá a nenáročná. Celý proces se odehrává zcela přirozeně v centrální nervové soustavě.

Celkově tato metoda vede ke zlepšení fungování centrální nervové soustavy. Doporučený počet sezení pro trvalý efekt je 30–40 opakování. Právě uvedených 30 sezení má v rámci naší podpory klient zdarma a je možné si metodu „vyzkoušet“. Nebo se dozvědět podrobné informace přímo na klinice, kde je metoda poskytována. Případné dotazy rád zodpoví rodinný průvodce na telefonním čísle 725 319 208. Zde se mohou hlásit i případní zájemci o informace k projektu.